Monumentaal complex

De GevangenisRotterdam is onderdeel van het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam. Dit complex gaat haar muren doorbreken en verandert de komende jaren van een gesloten omgeving in een open en groen leefgebied waar je heerlijk kunt wonen, werken en ontspannen.

Tuin van Noord
detuin
Het project, de Tuin van Noord, is een bijzonder project waar met respect voor de rijke historie wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst. Een toekomst waarbij iedereen welkom is. Van studenten en starters op de woningmarkt tot senioren en gezinnen met kinderen. En van ondernemers en zorgaanbieders tot beleggers en horeca-exploitanten.

De Noordsingel is één van de oudste justitiële complexen van Nederland. De Strafgevangenis werd in 1872 in gebruik genomen. Het was de eerste gevangenis in Nederland met eenpersoons cellen. Op het terrein van de GevangenisRotterdam staat een kapel, de eerste 'cellulaire' gevangeniskerk die in Nederland gebouwd werd.

De Strafgevangenis is tot oktober 2012 in gebruik gebleven als penitentiaire inrichting. In juli 2013 sloot het haar deuren officieel en op 30 januari 2014 droeg de toenmalige eigenaar de sleutel over aan de nieuwe eigenaren; HD Projectrealisatie en BAM Woningbouw Rotterdam. Deze ontwikkel- en bouwcombinatie realiseert het unieke project de Tuin van Noord. Met behoud van alle cultuurhistorische waarde wordt hier een compleet nieuw stukje Rotterdam gecreëerd. De meeste gebouwdelen blijven bestaan en krijgen een nieuwe bestemming.

Cultuur
Met de transformatie van het Noordsingelcomplex naar de Tuin van Noord wordt het gebied weer teruggegeven aan haar omgeving. Het gesloten karakter van de gevangenis maakt plaats voor een plek waar ook publiek welkom is.

Om deze mooie gedachte kracht bij te zetten, stelt de ontwikkelcombinatie het complex graag beschikbaar voor culturele evenementen. Omwonenden en geïnteresseerden krijgen zo de kans om het historische complex te bezoeken en culturele organisaties hebben een uniek platform voor hun activiteiten. Deze culturele en maatschappelijke bijeenkomsten kunnen worden gefinancierd door de opbrengst van de commerciële evenementen. Heeft u een verzoek voor een cultureel of een maatschappelijk evenement? Stuurt u dan uw verzoek naar onze infomail of vul het contactformulier in. Uw verzoek wordt zorgvuldig gewogen. U ontvangt binnen 14 dagen hierover bericht. Kijk voor meer informatie op de website van de Tuin van Noord.

tuinvannoord

free joomla templatesjoomla template

Contact

Voor interesse in de locatie, een locatiebezoek en een offerte op maat voor uw (commerciële) bijeenkomst of evenement, belt u met 010 – 87 01 666 of mailt u naar onze infomail.

Op de hoogte blijven over de ontwikkelingen en de culturele bijeenkomsten? Volg ons dan op Twitter en op Facebook.

GevangenisKapel Rotterdam is een
project van Co Solo en Tuin van Noord.

Website doorzoeken?

2020  Gevangenis Kapel Rotterdam